Shares

Femke Hogema klimt in de pen en schrijft nieuw boek over ‘Ondernemen in Crisistijd’

Zeg eens eerlijk, ben jij een zzp’er die blij was dat ‘ie in de Corona maanden niet aan zijn urennorm hoefde te komen? 

Femke vindt hier wat van en zegt zelfs: “Regering zet zzp’er achter Netflix”.

Volgens Femke moet je juist dat nú als zzp’er, wanneer je minder werk hebt of kunt uitvoeren, of denkt uit te kunnen voeren, jezelf bijspijkeren met lezen, podcasts luisteren, het hoeft niet eens iets te kosten, ga achter tutorials op YouTube zitten, maar investeer in jezelf en in je ontwikkeling.

In maart brak de Covid-19 periode aan en in april zat Femke [onderhand auteur van 5-tal boeken waaronder ‘Winstgevende Plannen en co-auteur van ProfitFirst] al te schrijven aan haar nieuwste boek ‘Ondernemen in Crisistijd’. In dit boek behandeld ze mindset, cashflow en strategieën. Plus, daar bovenop interviewde ze ook nog eens 20 ondernemers en beschreef hoe die deze periode doorstaan. 

‘Ondernemen in Crisistijd’ is voor ondernemers een super inspirerend, actiegericht én optimistisch boek, wat je helpt het heft in eigen handen te nemen en sterker uit deze crisisperiode te komen.

Femke brengt dat zelfde enthousiasme mee in dit interview. Het is een inspirerend en open gesprek. 

Wanneer jij soms het gevoel hebt bij de pakken neer te willen zitten en tips en inspiratie kunt gebruiken? Dan is dit interview een must-watch.

Je leert: 

⪢ [01:45] Hoe het boek tot stand is gekomen en wat aan het schrijven vooraf ging? En dit boek moest er per direct komen! In deze Corona periode ging Femke de invitatie en uitdaging aan van haar uitgever en schreef binnen 3 weken het boek om ook direct van waarde te zijn nu voor de lezer. Nog 3 weken + 3 dagen later lag het boek al in de winkel. Drie weken topsport.

⪢ [03.48] Wat de drive was om naast het korte tijdsbestek er ook nog eens 20 interviews met andere ondernemers aan toe te voegen. En hoe dit het schrijven compliceerde voor Femke, maar uiteindelijk voor de lezer nog meer waarde creëert door acute ervaringen en ideeën van collega ondernemers toe te voegen.

⪢ [05:29] Het boek gaat in essentie over ondernemerschap. Hoe je als ondernemer omgaat met kansen, met je eigen gedachten, met crisis. Femke legt uit waarom zij koos voor deze drie thema’s: mindset, strategie en cashflow.

⪢ [06:19] Mindset. Femke legt uit, aan de hand van voorbeelden hoe het veranderen van je mindset een directe verandering gaat zijn voor je bedrijf en je leven. Hoe je jezelf positief kunt beïnvloeden.

⪢ [10:00] Strategie. Pas je deze aan, kies je een totaal andere strategie? Femke legt uit wat de mogelijkheden zijn in uitdagende [Corona] tijden, hierbij geeft ze voorbeelden uit de huidige praktijk.

⪢ [17:16] Wat het verschil is tussen ‘schuld’ vs ‘verantwoordelijkheid’ en hoe neem je deze houding mee in je leven, je bedrijf en je strategische beslissingen.

⪢ [24:54] Heb jij een sterk fundament voor je bedrijf met meerdere inkomstenbronnen? Of komen er pijnlijke problemen nu naar boven. Hoe kwetsbaar is jouw business en verdienmodel. Tips voor hoe je nu aan een sterker fundament werkt: werk aan je funnels, breng je marketing in orde, switch naar online, richt je boekhouding in volgens ProfitFirst.

⪢ [31:54] In 2016 haalde Femke ProfitFirst naar Nederland. Hoe ProfitFirst niet alleen de waarde qua financiën aanpakt, maar ook de zelfwaarde van de ondernemer, door zichzelf winst én een salaris uit te keren. Manage je geld, dit is de zuurstof voor je bedrijf.

⪢ [48:37] Laatste tip van Femke

Graag lezen Femke en ik hoe jij omgaat met deze periode. Hoe jij je mindset weet te sturen, welke strategieën je toepast en hoe het met je cashflow zit, oftewel, hoe onderneem jij in crisistijd. Vertel het ons door het plaatsen van je comment onder de video. 

Liever luisteren dan kijken? Luister hieronder naar deze aflevering op ons Podcast kanaal. 

Vond jij deze aflevering leuk? Meld je op deze pagina aan voor onze updates en je ontvangt altijd de nieuwste aflevering als eerste in je mailbox – Inclusief Corien Oenema’s persoonlijke inzichten die ze – exclusief – per mail met je deelt.  Plus: Like en deel deze aflevering met je vrienden en bekenden. Want wanneer jij deze aflevering interessant vond, vinden zij dat vast ook. Zo kunnen wij samen als ondernemers een rimpel effect creëren in de wereld met positieve impact! 

Ben jij er klaar voor om jouw droombedrijf online te zetten? Ben jij er eindelijk aan toe om impact te maken met jouw kennis, vaardigheden en expertise? Goedzo! Want wij staan klaar om jou te helpen ➡ Klik hier om nu te starten!

Links uit deze aflevering:

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This