Shares

Hoe technologie ons leven beïnvloedt, nu en in de toekomst

Randall van Poelvoorde is ondernemer, spreker en consultant op het snijvlak van mens en exponentiële technologie. Dat doet Randall onder andere vanuit zijn bedrijven trendwatch.nl, robotverhuur.nl, robotxperience.com en daarnaast is hij gastdocent op Nyenrode.

Van jongs af aan is het thema bij alles wat Randall beweegt: technologie. Als kleine jongen haalde wekkers uit elkaar en tegenwoordig ontleedt hij technologische bedrijven. Na zijn studie commerciële economie stapte hij in een baan op het snijvlak van economie en technologie, namelijk online marketing. Als een van de eersten had hij in 2000 ‘online marketing manager’ op zijn visitekaartje staan, eerst bij bij autotrack.nl en later independer.nl

Maar, na een serie van overnames bij laatstgenoemde bedrijf werd het pionieren in deze functie minder, waardoor bij Randall het enthousiasme afnam. Hij besloot voor zichzelf te beginnen. Dat was in 2006. Tevens het jaar dat zijn oudste kind werd geboren. Het leek hem ook een betere match, vaderschap in combinatie met ondernemerschap.

‘Wanneer iedereen je uitlacht, moet je vooral doorgaan’ - Randall van Poelvoorde Klik om te Tweeten

In deze CooblyTV neemt Randall van Poelvoorde ons mee op zijn ondernemersreis, die in 2006 begon. Hoe hij omging met de crisis die toen volgde in 2008. Wat de parallellen zijn tussen die crisis en deze Covid-19 periode. Daarnaast vertelt Randall over zijn missie: mensen aanzetten tot nadenken omtrent exponentiële technologie, hoe die meer en meer ons leven binnentreedt en wat de gevolgen daarvan zijn, dat we waakzaam zijn dat er een moment komt dat de technologie ons heeft ingehaald en dat we ons nu al bewust worden hoe wij willen dat de wereld er dan uitziet’.

Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn technologie en robots, Tesla en Elon Musk, werken vanuit waarde in plaats van geld, waarde in relatie tot mensen onderling en de waarde in relatie tot de planeet, met dan het onvermijdelijke basisinkomen.

Overzicht interview

>> [02:30] Randall start zijn werkzame leven in 2000 op het snijvlak van commercie en technologie als online marketing manager bij Autrotrack.nl en Independer.nl
>> [07:05] Na de geboorte van zijn oudste kind kiest Randall voor de combi van vaderschap en ondernemerschap, voornamelijk voor een goede werk/privé balans
>> [09:20] Vlak na de start van zijn bedrijf in 2006 breekt de crisis van 2008 uit – wat is de parallel tussen die periode en deze Covid-19 periode
>> [10:17] Consultancy niet eindeloos spannend, er word gekozen voor een ‘eigen onderwerp’, wat is de vorm waarin je met de wereld over technologie kunt praten? Robots wordt hét onderwerp van Randall, ook al lacht iedereen hem in 2007 daarover nog uit
>> [15:50] Wanneer is het moment dat we de invloed van technologie in ons leven en in ons werk niet meer grappig vinden en zelfs bedreigend gaan vinden
>> [17:42] Belangrijke vraag voor de samenleving of we met de invloed en opmars van technologie wel de wereld bouwen die we willen
>> [19:05] Brengt Corona ons meer bewustwording?
>> [20,53] Exponentiële technologie neemt meer over totdat de mens geen grip en controle heeft. Randall pleit voor waakzaamheid.
>> [23:54] Ander soort samenleving? Meer inzet op waarde, waarde voor mensen onderling en waarde van mens in relatie tot planeet
>> [25:25] Basisinkomen. Onvermijdelijk?
>> [29:09] Technologie is hét thema in alles wat Randall bezighoudt. Doet hij nu ook zijn lezingen online, via technologie?
>> [31:26] Vakantie van je lezingen, wat doe je dan nu? Randall zijn bedrijf bestaat uit verschillende inkomstenstromen en is Corona-proof. Waar de ene tak van sport door Covid-19 wegvalt, neemt de vraag naar de andere juist, door die zelfde oorzaak, toe.
>> [33:06] Side Project: Tesla Matters. Al haalt Randall geen wekkers meer uit elkaar, hij ontleed wel het bedrijf Tesla en wat de drijfveren zijn van Elon Musk.
>> [37:38] Tot slot, laatste tip van Randall. De wereld verandert, exponentiële groei is in gang gezet en het gaat gebeuren. Hoe kan iemand zich hierop voorbereiden?

Druk op play op de visual hieronder en bekijk het complete interview of luister naar de Coobly Podcast.

Nu is de beurt aan jou. Wat is jouw idee omtrent technologie na dit interview met Randall en hoe pas jij technologie toe in jouw leven en in jouw bedrijf. Plus, ga je misschien een keuze maken met je bedrijf die ook té vroeg is, zoals werd voorgesteld?

Zoals Randall zegt: ‘Wanneer iedereen je uitlacht, moet je vooral doorgaan.’ ‘Of je plan nu lukt of niet, zolang je iets doet wat je super leuk vindt, maak je in ieder geval een hele interessante reis.’

Laat ons weten in de comment onder de video op YouTube, welk idee jij hebt wat té vroeg is en wat je tóch in de markt wilt zetten.

Onthoud, al denk je nu dat het onmogelijk is, zet door, de wereld heeft changemakers zoals jou nodig. Zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Waardeer, Recenseer, Abonneer en Deel!

‘Coobly Podcast is een absolute ‘must’ voor online ondernemers’ -> Herken jij jezelf hierin? Laat alsjeblieft een review achter op iTunes! Zo kunnen wij samen meer mensen bereiken en helpen op ondernemersreis, richting een betekenisvol én winstgevend online bedrijf, vól vrijheid. Klik hier, scroll naar beneden, klik op ‘schrijf recensie’, waardeer met 5 sterren en laat ons vooral weten wat je het meest waardeert van de aflevering!

Ook, mocht je dat nog niet gedaan hebben, abonneer je op de podcast. We uploaden regelmatig bonusmateriaal en wanneer je geen abonnement hebt, is er kans dat je deze misloopt. Abonneer nu!

Fan van video’s? Klik hier en abonneer je op het CooblyTV kanaal op YouTube. Met je abonnement mis je niks en ontvang je direct bericht wanneer we weer iets nieuws of iets extra’s uploaden!

Vond je deze aflevering interessant? Deel dan deze aflevering met je vrienden en bekenden. Want wanneer jij deze aflevering interessant vond, vinden zij dat vast ook. Dus deel alsjeblieft via je social media kanalen, e-mail of WhatsApp. Zo kunnen wij samen als ondernemers een rimpel effect creëren in de wereld met positieve impact.

Coobly is er voor jou!

Wil jij ook de wereld een stukje mooier maken met jouw kennis, jouw ervaring en jouw talenten? Wil jij een betekenisvol én winstgevend online bedrijf, vól vrijheid? Dan is Coobly er voor jou!

Iedere week zenden we een nieuwe aflevering uit, met inspirerende tips, delen we een dosis kennis en expertise, en houden we interviews met topondernemers, experts, auteurs en creatievelingen.

Schrijf je nu in voor de Coobly updates en je ontvangt altijd de nieuwste aflevering als eerste in je inbox – plus, je ontvangt persoonlijke inzichten van onze eigen Coobly ceo en host Corien Oenema – die ze exclusief deelt met jou per e-mail. Schrijf je nu in voor de coobly.com/updates.

Links uit deze aflevering

>> Randall van Poelvoorde
>> Autotrack.nl
>> Independer.nl
>> Trendwatch.nl
>> Robotverhuur.nl
>> Robotexperience.com
>> Ray Kurzweil, The Singularity is near, When Humans Transcend Biology
>> Andrew Yang, The Freedom Dividend, Defined – Yang2020
>> Basisinkomen experiment Canada, reportage VPRO Tegenlicht
>> Side Project: Tesla Matters

Meld je nu GRATIS aan en je ontvangt de inspirerende Coobly TV interviews – met topondernemers, experts, auteurs en creatievelingen – rechtstreeks in je inbox, plus extra’s wat we alleen delen met onze COOBLY CLUB Members. Doe mee!

Coobly TV Host: Corien Oenema
Shares

Coobly TV Host: Corien Oenema

Ik help online programmamakers en ondernemers accelereren met hun bedrijf. Accelereren naar maximale omzet en impact, zodat je meer vrijheid creëert, meer mensen helpt en meer winst maakt. Ik heb onderhand duizenden online ondernemers mogen helpen met het starten en opschalen van hun bedrijf en met het behalen van hun 100.000  jaardoelstellingen en verder. Mijn kracht is het simplificeren van je bedrijf en van marketing en sales, plus het implementeren van winstgevende systemen zodat je structureel leads binnenhaalt en deze omzet in klanten, zonder frustraties of overweldigd te zijn. Mijn doelstelling is jouw helpen met betere resultaten met je bedrijf, meer omzet en meer impact, zonder dat je meer en harder werkt. Doe je mee?

meer inspiratie

Pin It on Pinterest

Shares
Share This